Ве советуваме да го стартувате прекинувачот со највисоко ниво на никотин удобен за вас, за да не чувствувате никаков недостаток на никотин. Потоа можете постепено да го намалите никотинот на вашите мешунки за да ја постигнете целта. Ако не сте пушач, не треба да пробувате никотин.

Во просек, подот ќе трае цел ден (или 380 издувања), но ова може да варира во зависност од стилот на вадење и избраното ниво на никотин. Ако сметате дека конзумирате повеќе од вообичаено, препорачуваме да користите мешунки со поголема содржина на никотин за да ги задоволите почетните желби за никотин.

Bo One: приближ. Еден цел ден на испарување со целосно полнење (еквивалентно на целосен мешун)
Bo Plus: Со целосно полнење, Bo Plus може да се користи 2 до 3 дена (еквивалентно на 2 до 3 мешунки)

ЛЕД-трепка еднаш кога се вметнуваат капачињата BO.
Секој пат кога ќе издувате, ЛЕД-уредот на вашиот уред ќе трепка за да го покаже нивото на батеријата. ЛЕР ќе се смени од сина (целосно наполнета) во бела (половина полнење) во црвена (батерија празна)
ЛЕР трепка постојано додека BO е наполнет и престанува да трепка кога ќе заврши полнењето. Едноставно земете издувам од вашиот Bo и ЛЕР-светлото ќе светне во сино, што укажува на целосно полнење.

Полнете го уредот најмалку 30 минути со вклучен полнач и адаптер за напојување (излез: 5 V, 1 A max) или на вашиот компјутер.
Кога користите нов pod за прв пат, можеби ќе треба да направите неколку хитови пред да работи совршено. Не влечете премногу или капки е-течност може да истекуваат во воздушната патека.

Можете да користите памук со алкохол за чистење на металните контакти. Останатите делови на уредот може да се исчистат со сува крпа
Не полнете го вашиот BO за температура под 0 ° C или над 40 ° C.